Две в едно по софийски

Пролет е. Температурите се покачиха рязко. Хората плъзнаха по паркове и градинки, търсейки малкото останали свежи кътчета сред бетонните затвори на София. И понеже всеки втори има лаптоп и го разнася навсякъде със себе си, безжичният интернет на открито стана просто първа необходимост. Или поне така смятат от Оптиц-Цом и община Оборище:

WiFi зона Оборище - откриване

Идеята е чудесна, обаче след щателната обиколка след работа на парк Оборище, моя милост установи, че само един представител на Хомо Компютус се беше възползвал от похабените за рекламната кампания средства. Може би, защото паралелно с безплатния WiFi достъп, още нещо се предлага напълно безплатно и в практически неограничени количества по същото време на годината - небезивестният софийски тополен полен:

WiFi полени в Оборще

(снимано с дестабилизатор на изображението)

От само себе си се налага изводът, че ниският брой потребители на новата безплатна услуга се дължи на някоя/и от следните причини:

  • хората нямат лаптопи
  • хората имат лаптопи, но принципно не си ги носят в парка
  • хората имат лаптопи, носят си ги в парка, но също така знаят, че полените влизат през вентилационните отвори и правят сечено на охлаждащите системи

Перфектно време са избрали за откриване на кампанията – няма две мнения по въпроса (т.е. има, но всички, освен моето са грешни ;))

П.П. Дали от Оптиц-Цом (ще) изпълняват спорната наредба 40 в тази публична зона?