Последната линейка на София

Разбрах съвсем случайно за него днес от WDR 3 (нещо като немски еквивалент на радио “Христо Ботев”), което от известно време непрекъснато върви на уредбата в хола. Тъжно е, че някой би употребил точно прилагателното последната, когато става дума за обществена услуга, чиято мисия е точно предотвратяването на преждевременното настъпване на последния момент в живота на човек. Още по-тъжно е, че това лице на страната ни, в частност на столицата, печели награди от френската културна и телевизионна общественост.

И няма как да не ти стане тъжно, когато някой по върховете смята, че проблемите се решават не с реформи, а с нов бранд [sic] и с ново лого на страната, и че 1,4 млн. лв. за това е нормална сума. Само където действителността е отчайващо грозна, и подобни филми, а сега и Google street view, го показват. И никакви рекламни трикове и скъпи картинки не могат да го замажат.

Не съм гледал Sofias letzte Ambulanz, но дори публично достъпните сцени на тресящата се през дупките по улицата линейка са достатъчно потресаващи. (прощавайте за повторението)